Dokter Michiel Cromheecke heeft een bijzondere expertise in handchirurgie, polschirurgie en schouderchirurgie.

Dr. Michiel Cromheecke behaalde in 2014 zijn diploma als geneesheer aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding. Tijdens zijn opleiding trainde hij reeds in de chirurgie met stages in derde wereldlanden Oeganda en Cambodia, en Europese centra in Düsseldorf en Rotterdam.

Hierna doorliep hij met glans een zesjarige opleiding tot orthopedisch chirurg in AZ Jan Palfijn Gent, AZ Delta Roeselare, OLV Aalst en UZ Gent. In UZ Gent was hij twee jaar werkzaam in het handchirurgie en schouderchirurgie team. Hij behaalde zijn erkenning als orthopedisch chirurg in 2020.

Vanwege zijn bijzondere interesse in handchirurgie volgde hij een twee jaar durende inter-universitaire training voor aandoeningen van de hand en perifere zenuwen. Hij behaalde het Belgian Hand Certificate (BHSC) in 2020 met de hoogste score.

Hierna volgde hij microchirurgische training in Frankfurt en werkte in diverse nationale en internationale topcentra voor hand – en schouderchirurgie. Zo trainde hij in AZ Monica Antwerpen (Dr. Frederik Verstreken) specifiek op handchirurgie, osteotomiën van de pols en onderarm, 3D technologie, duimprothesen, scapholunaire letsel en sportletsels van de hand. In het SOS Mains centrum te Reims (Dr. Jean-Michel Cognet) trainde hij voor urgenties van de hand en pols, fracturen, duimprothesen en minimaal invasieve chirurgische technieken zoals de endoscopische carpaal tunnel en echografische chirurgie. In Lyon (Dr. Jérôme Garret) trainde hij voor artroscopie van pols en schouder,  schouderprothesechirurgie, tumoren van het bovenste lidamaat en algemene schouderchirurgie. Tot slot doorliep hij een fellowship bij de wereldbefaamde handchirurg Dr. Francisco Del Piñal te Madrid, waar hij alle aspecten van de handchirurgie, microchirurgie, polsartroscopie en letsels bij topsporters kon trainen.

Hij volgt jaarlijks vele internationale en nationale congressen waar hij ook geregeld presentaties op zich neemt. Hij schreef reeds meerdere internationale wetenschappelijke publicaties en is onder andere instructuur in het IRCAD chirurgie training centrum in Straatsburg.

Dr. Michiel Cromheecke  is tevens een nationale en internationale autoriteit in minimaal invasieve chirurgie en echochirurgie. Hij is een van de weinige chirurgen in België die hiervoor operatieve technieken aanbiedt; De grote voordelen van deze nieuwe en minimaal invasieve operaties spreken voor zich: Kleinere incisies, minder weefselschade, minder pijn en een beduidend snellere revalidatie. 

Michiel is lid van de BVOT (Belgische Vereniging voor Orthopedie en Traumatologie), de BHG (Belgian Hand Group), BELLS (Belgian Elbow and Shoulder Society) en de SFA (Société Francophone d’Arthroscopie) en IBRA (International bone research association). Hij is tevens de Belgische afgevaardigde voor de YEHS (Young European Hand Surgeons).

Dr. Michiel Cromheecke is werkzaam in het handchirurgisch team van AZ Maria Middelares. Voor meer info: zie ook de info pagina van AZ Maria Middelares: https://www.mariamiddelares.be/nl/artsen/michiel-cromheecke

Laatste internationale wetenschappelijke publicaties:

Expertise

  • Hand- en polschirurgie
  • Perifere zenuwchirurgie
  • Polsarthroscopie
  • Elleboogchirurgie
  • Schouderchirurgie
  • Sportletsels

Bijkomende vormingen

  • Belgian Hand Surgery Certificate
  • Microsurgery Certificate, Frankfurt
  • Sportgeneeskunde
  • Radioprotectie
Curriculum Vitae